Business Internaţional

Comisia Europeană are un plan de confiscare a activelor ruseşti: Am blocat 300 de miliarde de euro din rezervele Băncii Centrale a Rusiei şi am îngheţat 19 miliarde de euro din banii oligarhilor. Banii vor merge către Ucraina

Comisia Europeană are un plan de confiscare a activelor...

Autor: Petru Mazilu

30.11.2022, 11:00 72

Comisia Europeană anunţă că are un plan de confiscare a activelor ruseşti blocate după declanşarea războiului din Ucraina.

Comisia Europeană a anunţat un plan de confiscare a activelor ruseşti care au fost îngheţate pentru a pedepsi Rusia pentru invazia din Ucraina.

„Am blocat 300 de miliarde de euro din rezervele Băncii Centrale a Rusiei şi am îngheţat 19 miliarde de euro (16 miliarde de lire sterline) din banii oligarhilor ruşi", a anunţat Ursula von der Leyen, preşedintele CE, prin intermediul unui comunicat.

Ea a precizat că UE şi partenerii săi ar putea gestiona fondurile şi le-ar putea investi pe termen scurt. Totuşi, banii vor merge către Ucraina, astfel încât să compenseze daunele provocate de ruşi.

„Vom lucra la un acord internaţional cu partenerii noştri pentru a face acest lucru posibil. Şi, împreună, putem găsi modalităţi legale de a ajunge la acest lucru", a precizat Ursula von der Leyen.

Preşedintele CE a mai spus că UE propune înfiinţarea unui tribunal specializat, sprijinit de ONU, „pentru a investiga crimele de război".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO