Comisia Europeană propune Europei un viitor în care comisarii au un control mai mare într-o zonă euro cu mai multe state

7 dec 2017 Autor: Bogdan Cojocaru

Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele CE: „Zona euro ar trebui să se extindă, iar Comisia Europeană este pregătită să asiste acele state membre merg în acest sens pentru a ne asigura că vor fi pregătite să intre în zona euro şi că pot prospera în zona euro“.

♦ De Moş Nicolae, Comisia Europeană şi-a oferit planurile pentru crearea unui viitor mai sigur pentru zona euro: un fond comun pentru amortizarea şocurilor, pentru investiţii şi finanţarea reformelor în statele care vor să adopte euro, crearea unui minister european al economiei şi finanţelor şi transformarea fondului de bailout al zonei euro într-o instituţie europeană care răspunde Parlamentului, dar este supravegheată de la Bruxelles.

Deşi propunerile nu sunt o surpriză, interesante sunt stimulentele pro­mise cu această ocazie de oficialii de la Bruxelles ţărilor UE care vor să intre în zona euro, momentul anunţării lor şi reacţiile cu care au fost întâmpinate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.12.2017

 
Cuvinte cheie:
zona euro
, comisia europeana
, comisie
, viitor
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide