Business Internaţional

Comitetul inaugural al lui Donald Trump a costat 107 milioane de dolari. Preşedintele american a cheltuit 1,5 milioane de dolari doar în propriul hotel

Comitetul inaugural al lui Donald Trump a costat 107...

Autor: Tibi Oprea

15.01.2019, 18:10 113

Comitetul inaugural al preşedintelui american Donald Trump a costat 107 milioane de dolari. Mare parte din bani au mers către prieteni şi aliaţi politici, iar 1,5 milioane de dolari au fost cheltuiţi doar la Trump International Hotel din Washington D.C., potrivit unui raport citat de Market Watch.

Compania de securitate Circinus, a afaceristului Elliott B. Broidy, a cheltuit 130.000 de dolari pentru pernele scaunelor celor prezenţi, 10.000 de dolari pentru makeup şi 2,7 milioane de dolari pentru o interpretare în stil Broadway a musicalului “New York, New York”, potrivit ABC News.

Aproximativ 26 de milioane de dolari au fost oferiţi unei companii de organizare evenimente conduse de Stephanie Winston-Wolkoff, un prieten şi fost consilier al Melaniei Trump. Winston-Wolkoff a primit de asemenea 1,6 milioane de dolari în mod direct.

În plus, o companie condusă de Brad Pascale, managerul de campanie pentru anul 2020 al lui Trump, a primit 2,7 milioane de dolari. Alte cheltuieli includ 130.000 de dolari pentru boluri de salată achiziţionate de la Tiffany & Co.

Circinus a reuşit să strângă o sumă record de 107 milioane de dolari, mai mult decât dublu faţă de precedentul lider de la Casa Albă, Barack Obama. În 2009, echipa lui Obama a adunat 53 de milioane de dolari, din care a cheltuit aproximativ 51 de milioane de dolari.

Însă această mobilizare de forţe face obiectul mai multor investigaţii în care sunt cercetate direcţionarea anumitor plăţi, mai mulţi politicieni care au avut antecedente penale şi un aport financiar pentru acest eveniment şi chiar legături pe care afacerile politice ale Circinus le-ar avea cu Federaţia Rusă în cazul presupusei ingerinţe ruse în alegerile americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO