Business Internaţional

Comoara de pe iaht: Autorităţile americane cred că au găsit un ou Fabergé pe un iaht confiscat de la un oligarh rus. Artefactul ar putea valora milioane

Comoara de pe iaht: Autorităţile americane cred că au...

Autor: Petru Mazilu

21.07.2022, 09:16 134

Oficialii americani anunţă că au recuperat un posibil ou Fabergé de pe un iaht confiscat în Fiji de la un oligarh rus, potrivit CNN.

Oficialii americani au recuperat ceea ce pare a fi un ou Fabergé de pe un iaht confiscat de la un oligarh rus în Fiji, a declarat adjunctul procurorului general Lisa Monaco.

Iahtul în valoare de 300 de milioane de dolari, deţinut de oligarhul sancţionat Suleiman Kerimov, a fost transportat de către oficialii americani din Fiji în Golful San Diego la sfârşitul lunii trecute.

Monaco a declarat la Forumul de securitate Aspen că oul cu bijuterii a fost una dintre cele mai „interesante" descoperiri pe care oficialii federali le-au făcut la bordul iahturilor confiscate.

Dacă oul este autentic, ar fi unul dintre puţinele rămase în lume şi ar valora milioane de dolari. Ouăle Fabergé au fost create la Sankt Petersburg la sfârşitul secolului al XIX-lea şi la începutul secolului al XX-lea.

Începând din martie, SUA şi aliaţii săi au confiscat active ruseşti în valoare de miliarde de dolari, potrivit Departamentului Trezoreriei. Confiscările au fost făcute ca urmare a războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO