Business Internaţional

Compania aeriană a celui mai excentric miliardar este pe punctul de a intra în faliment din cauza pandemiei de COVID-19. Ce plan nebunesc are pentru a-şi salva compania

Compania aeriană a celui mai excentric miliardar este pe...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

26.04.2020, 10:01 180

Miliardarul britanic Richard Branson s-a oferit să-şi pună insula privată drept garanţie pentru a-şi salva compania aeriană Virgin Atlantic de la colaps economic, scrie Business Insider.

Luni, mai multe rapoarte ale mass-media australiene au indicat că Virgin Australia, compania aeriană australiană lansată de Branson în anul 2000, urma să intre în administrare voluntară. Administrarea voluntară este similară cu falimentul din SUA. Compania aeriană a anunţat oficial că a intrat în administraţie voluntară marţea aceasta.

Virgin Atlantic a luat mai multe măsuri de reducere a costurilor pentru a preveni prăbuşirea. Compania aeriană din Marea Britanie a anunţat luna trecută că va scoate temporar din uz 75% din flota sa până la 26 martie şi va creşte acest număr la 85% până la un moment dat în aprilie. Compania aeriană a declarat că va solicita personalului să ia opt săptămâni de concediu neplătit în următoarele trei luni pentru a evita reducerea locurilor de muncă.

Într-o scrisoare deschisă adresată tuturor membrilor grupului Virgin, Branson a spus că „pune la bătaie” insula sa private, Necker, aflată în Insulele Virgine Britanice, ca garanţie pentru salvarea Virgin Atlantic. „La fel ca în cazul altor active Virgin, echipa noastră va strânge astfel cât mai mulţi bani pentru a putea păstra cât mai multe locuri de muncă în grup", a spus Branson. El deţine insula de 74 de acri (0,3 km pătraţi), care funcţionează ca o staţiune care poate găzdui până la 30 de oaspeţi.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO