Business Internaţional

Compania Air France - KLM negociază cu Franţa şi Olanda măsuri de asistenţă financiară

Compania Air France - KLM negociază cu Franţa şi...

Autor: Mihai Draghici

11.04.2020, 16:17 74

Compania aeriană Air France - KLM înregistrează pierderi de 25 de milioane de euro pe zi din cauza restricţiilor antiepidemice şi a iniţiat negocieri cu Guvernele din Franţa şi Olanda pentru a beneficia de asistenţă financiară, afirmă surse citate de cotidianul Les Echos.

În pofida măsurilor de reducere a activităţilor şi cheltuielilor, compania Air France-KLM raportează pierderi de 25 de milioane de euro pe zi. În acest context, solicită asistenţă financiară din partea Guvernelor de la Paris şi Haga pentru a evita intrarea în insolvenţă. Negocierile sunt în curs, afirmă surse citate de publicaţia Les Echos.

Air France - KLM va trebui să se adapteze reducerii numărului de clienţi, în contexul în care, potrivit estimărilor, revenirea la normalitate este prevăzută abia peste circa doi ani.

Air France - KLM a aplicat deja măsuri de plasare a angajaţilor în şomaj tehnic, reuşind astfel să economisească 1,1 miliarde de euro.

Compania aeriană vrea să obţină o linie de creditare din partea băncilor care să fie garantată de guvernele din Franţa şi Olanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO