Business Internaţional

Compania Air France - KLM negociază cu Franţa şi Olanda măsuri de asistenţă financiară

Compania Air France - KLM negociază cu Franţa şi Olanda măsuri de asistenţă financiară

Autor: Mihai Draghici

11.04.2020, 16:17 67

Compania aeriană Air France - KLM înregistrează pierderi de 25 de milioane de euro pe zi din cauza restricţiilor antiepidemice şi a iniţiat negocieri cu Guvernele din Franţa şi Olanda pentru a beneficia de asistenţă financiară, afirmă surse citate de cotidianul Les Echos.

În pofida măsurilor de reducere a activităţilor şi cheltuielilor, compania Air France-KLM raportează pierderi de 25 de milioane de euro pe zi. În acest context, solicită asistenţă financiară din partea Guvernelor de la Paris şi Haga pentru a evita intrarea în insolvenţă. Negocierile sunt în curs, afirmă surse citate de publicaţia Les Echos.

Air France - KLM va trebui să se adapteze reducerii numărului de clienţi, în contexul în care, potrivit estimărilor, revenirea la normalitate este prevăzută abia peste circa doi ani.

Air France - KLM a aplicat deja măsuri de plasare a angajaţilor în şomaj tehnic, reuşind astfel să economisească 1,1 miliarde de euro.

Compania aeriană vrea să obţină o linie de creditare din partea băncilor care să fie garantată de guvernele din Franţa şi Olanda.

AFACERI DE LA ZERO