Business Internaţional

Compania care a inventat autostopul online susţine că angajează 20.000 de persoane pe lună

Compania care a inventat autostopul online susţine că...

Autor: Cătălina Butan

14.06.2014, 15:58 5195

Uber Technologies, dezvoltatorul unei aplicaţii pentru smartphone ce face legătura între pasageri şi şoferii unor maşini dispuşi să ofere contra cost servicii de transport, sustine ca angajează 20.000 de oameni în fiecare lună, potrivit unui anunţ al companiei, citat de Business Insider.

Reprezentanţii Uber nu au precizat însă pe ce poziţii angajează sau dacă posturile sunt full sau part-time. Salariile şoferilor de la Uber sunt cu mult peste media de pe piaţă. Potrivit The Washington Post, un şofer la Uber care lucrează cel puţin 40 de ore pe săptămână câştigă 90.766 de dolari pe an în New York şi 74.191 de dolari în San Francisco. Salariul mediu al unui şofer de taxi din New York este de 30.000 de dolari pe an.

Uber Techologies a atras recent de la investitori o finanţare de 1,2 miliarde de dolari, care evaluează compania la circa 17 miliarde de dolari. Într-o rundă de finanţare derulată anul trecut, Uber Technologies a fost evaluată la 3,5 miliarde de dolari.

Atragerea fondurilor de 1,2 miliarde de dolari a fost organizată de Fidelity Investments, iar printre investitori s-au numărat şi fondurile Wellington Management, Summit Partners şi BlackRock, firma de investiţii Kleiner Perkins Caufield & Byers, precum şi acţionari existenţi precum Google Ventures şi Menlo Ventures, potrivit Bloomberg.

Compania vrea să folosească banii pentru a se dezvolta atât în oraşele unde are deja operaţiuni, cât şi în altele noi. Săptămana aceasta, Uber a fost lansată în Miami, Austin şi Orlando în SUA, dar şi în Lille, Franţa, şi Tijuana, Mexic.

Uber oferă servicii pentru limuzine de lux, dar şi pentru maşini mai ieftine. Compania se confruntă cu dificultăţi din partea autorităţilor de reglementare din cauza unor aspecte legate de siguranţă, dar şi cu presiuni şi proteste ale şeferilor de taxi.

Compania are 900 de angajaţi şi percepe un comision de 20% de la şoferi. Recent, a lansat şi un serviciu de curierat în Manhattan, Uber Rush, care ar putea fi extins ulterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO