Compania chinezească Huawei se va implica în dezvoltarea turismului smart în Serbia

16 iul 2018 Autor: Bogdan Cojocaru

Compania chineză de echipament şi servicii de telecomunicaţii Huawei intenţionează să lanseze un proiect pentru dezvoltarea turismului „smart“ în Serbia, a anunţat guvernul de la Belgrad. Planul Huawei este să intre în parteneriat cu guvernul sârb pentru a derula proiectul prin care s-ar aduce vizibilitate mai mare ţării pe harta turismului mondial şi s-ar facilita venirea turiştilor străini, scrie seenews.com.

În Serbia, Huawei a colaborat anterior cu compania de stat Telekom Srbije pentru modernizarea reţelei de telefonie fixă, iar Belgradul este mulţumit de rezultate, a spus ministrul comerţului Rasim Ljajic. În noiembrie, premierul Ana Brnabic a declarat că compania chinezească şi-a exprimat interesul pentru sprijinirea Serbiei în dezvoltarea unui sistem de guvernare electronică. În mai, guvernul a indicat că Huawei intenţionează să ofere şi soluţii de smart city în Serbia.

Proiectul ar implica folosirea de platforme de tehnologie, reţele şi sisteme cloud pentru analiză, detecţie şi acumulare de informaţii pentru ca autorităţile locale şi managerii de sisteme să poată răspunde inteligent (smart) la o varietate de probleme ce ţin de guvernare, condiţii de trai şi condiţii de afaceri.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Huawei
, turismul smart
, Serbia
, turism
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide