Business Internaţional

Compania de care nu ai auzit şi care a crescut cu peste 800% într-un an: Un producător taiwanez de componente electronice profită masiv de creşterea pieţei

Compania de care nu ai auzit şi care a crescut cu peste...

Autor: Alex Ciutacu

09.05.2018, 17:06 625

Un producător taiwanez de componente electronice utilizate în orice de la smartphone-uri la computere, s-a transformat în compania cu cea mai rapidă creştere bursieră de anul acesta, pe fondul unei pieţe în creştere, potrivit Bloomberg.

Acţiunile Yageo au crescut cu 817% de la începutul anului trecut, cea mai mare creştere din indicele global MSCI, crescându-şi valoarea cu 8,1 miliarde de dolari.

Compania, care produce condensatoare şi rezistori esenţiali pentru funcţionarea oricărui produs electronic, şi-a crescut profitul de peste cinci ori în primul trimestru faţă de anul trecut, după ce competitorii lor şi-au redus producţia.

În China, producţia acestor componente a fost redusă după ce guvernul a implementat un plan de a reduce poluarea. Acest context a creat un deficit pe piaţă de care Yageo a profitat, potrivit lui Allan Lin, asistent vicepreşedinte în cadrul Concord Securities.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO