Business Internaţional

Compania de cloud Snowflake, la care gigantul Berkshire a anunţat că vrea să investească, a încheiat IPO-ul la un preţ de 120 dolari pe acţiune şi o evaluare de 33 mld. dolari

Compania de cloud Snowflake, la care gigantul Berkshire a...

Autor: Tibi Oprea

16.09.2020, 14:03 253

Snowflake, companie care oferă servicii de data management bazate pe cloud, a încheiat o ofertă publică iniţială (IPO) la un preţ de 120 dolari pe acţiune, peste intervalul ţintă de 100-110 de dolari, scrie Wall Street Journal.

Astfel, compania este evaluată la aproximativ 33 de miliarde de dolari, de peste două ori mai mult faţă de evaluarea de 12,4 miliarde de dolari atinsă într-o rundă privată de finanţare derulată tot în acest an, ceea ce reconfirm entuziasmul investitorilor pentri IPO-uri în 2020.

Până la finalul săptămânii trecute, companiile listate în SUA au atras peste 78 de miliarde de dolari în cadrul IPO-urilor, marcând unul dintre cei mai buni ani în termini de listări de la boomul tech de la începutul anilor 2000.

Anterior, gigantul de investiţii Berkshire Hathaway a anunţat că vrea să investească peste 570 de milioane de dolari în compania de cloud, realizând una dintre rarele sale incursiuni în sectorul de tehnologie.

În documentele actualizate pentru IPO-ul Snowflake au scos la iveală că Berkshire Hathaway şi Salesforce Ventures ar cumpăra în mod direct acţiuni în valoare de 250 milioane dolari la momentul listării, iar compania condusă de Buffet va cumpăra încă un pachet de acţiuni, de circa 320 de milioane de dolari de la unul dintre investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO