Business Internaţional

Compania farmaceutică Johnson & Johnson, acuzată că a mituit medici în mai multe state europene printre care şi România

Autor: Ioana David

10.04.2011, 12:36 62

Compania americană Johnson & Johnson (J&J) din domeniulsănătăţii este acuzată de autorităţile de reglementare din SUA că amituit mai mulţi doctori din state europene inclusiv din România,potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Securities and ExchangeCommission (SEC).

"SEC pretinde că J&J a mituit doctori din Grecia care auales dispozitivele chirurgicale J&J, doctori şi administratoriai spitalelor din Polonia care au acordat contracte firmei şidoctori din România care au prescris medicamentele companiei", searată în anunţul SEC.

J&J a ajuns la o înţelegere cu SEC în urma căreia va plăti70 mil. dolari, conform aceleiaşi surse.

În 2007, Johnson & Johnson s-a adresat autorităţilor dereglementare din SUA şi a dezvăluit că are bănuieli că subsidiareproprii din afara Statelor Unite au făcut plăţii "nepotrivite"pentru vânzarea dispozitivelor medicale.

"În urmă cu mai bine de patru ani am mers la Guvern pentru araporta plăţi nepotrivite şi ne-am asumat întreaga responsabilitatepentru aceste acţiuni", a spus William C. Weldon, CEO al Johnson& Johnson într-un comunicat postat pe site-ul companieiamericane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO