Business Internaţional

Compania feroviară naţională a Ungariei produce primele vagoane după o pauză de 19 ani

Compania feroviară naţională a Ungariei produce...

Autor: Daniela Stoican

17.07.2014, 00:00 1215
Compania maghiară feroviară de stat MAV va lansa producţia unui model de vagon pentru trenuri InterCity, primul proiectat de inginerii de la MAV după o pauză de 19 ani, scrie Napi Gazdasag. „Am obţinut toate licenţele necesare pentru a produce vagoane în conformitate cu standardele europene, a declarat preşedintele companiei Ilona David. Versiunea finală a prototipului proiectat de inginerii MAV a fost prezentată în martie. Costul de dezvoltare a prototipului a fost de 1,4 miliarde forinţi (4,5 milioane euro), sumă care a inclus un ajutor din fonduri europene de 462 milioane de forinţi (1,5 milioane euro).
 
MAV va trebui să decidă unde să producă vagoanele şi să estimeze costurile de fabricaţie. În România, vagoane de tren se produc la Arad de Astra Vagoane, iar locomotive se asamblează de Electroputere Craiova şi de Softronic Craiova. Softronic a lansat anul acesta primul tren electric, o investiţie de 5 milioane de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO