Business Internaţional

Compania israeliană care a construit garduri în jurul Fâşiei Gaza ia în vizor zidul lui Trump

Donald Trump

Donald Trump

Autor: CătăIina Apostoiu

03.08.2016, 00:00 686
În sectorul securităţii graniţelor, afacerile prosperă, iar aceasta este o veste bună pentru şeful Magal Security Systems, Saar Koursh, scrie Bloomberg. Compania israeliană, care a înconjurat Gaza cu garduri inteligente pentru a preîntâmpina atacurile militare, a contribuit şi la construirea de bariere de-a lungul frontierelor egiptene şi iordaniene. Acum, compania concurează pentru construirea unui zid la graniţa Keniei cu Somalia.

Dacă Donald Trump ajunge la Casa Albă, ar putea urma Mexicul. Pe fondul violenţelor în creştere şi al valurilor de migranţi, cererea de frontiere fortificate a înregistrat o creştere foarte puternică. Criticii pun la îndoială eficienţa pe termen lung a unor astfel de apărări. Totuşi, Koursh spune că priveşte dincolo de Israel şi cea mai mare piaţă a Magal, Statele Unite, pentru creştere, vizând achiziţii în Europa. Compania va pune de asemenea un accent sporit pe vânzarea de produse, cum ar fi garduri, camere şi echipamente de detectare în detrimentul managementului de proiecte. Magal urmăreşte de asemenea îndeaproape controversata propunere a lui Donald Trump privind construirea unei bariere la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic pentru a stopa fluxul de migrantţi. „Ne-am uni forţele cu o companie americană importantă din sectorul apărării care să dispună de experienţă cu astfel de proiecte la nivel mondial. Am mai făcut acest lucru şi suntem clar interesaţi”, spune Koursh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO