Business Internaţional

Compania momentului pe Wall Street: Producătorul de procesoare grafice Nvidia a crescut joi cu peste 24% pe bursă datorită vânzărilor record şi entuziasmului auspra inteligenţei artificiale. Poate Nvidia să conducă noua revoluţie tehnologică?

Compania momentului pe Wall Street: Producătorul de...

Autor: Valeriu Dănilă

27.05.2023, 09:00 1632

Compania care a luat naştere în urmă cu 30 de ani a ajuns să se afle în centrul revoluţiei inteligenţei artificiale, punând-o pe punctul de a deveni prima companie de procesoare care valorează 1 trilion de dolari, titrează The Wall Street Journal.

Acţiunile au crescut cu peste 24% joi, atingând un maxim istoric, după ce compania a declarat că boom-ul AI se traduce în vânzări record, alimentând entuziasmul că o nouă eră a informaticii începe mai devreme decât s-a crezut iniţial.

„Cand a apărut inteligenţa artificială generativă, a fost declanşată o revoluţie care era în pregătire de ceva timp”, a explicat CEO-ul Nvidia, Jensen Huang.

Acţiunile companiei au crescut cu aproape 160% doar în acest an. Joi au fost adăugate 183,8 miliarde de dolari în evaluarea pe bursă, a treia cea mai mare valoare pentru o companie americană, aducând-o astfel mai aproape de Apple, Microsoft, Amazon şi Google pe lista celor mai valoroase companii ale lumii.