Business Internaţional

Compania poloneză KGHM este cel mai mare producător de argint din lume

Compania poloneză KGHM este cel mai mare producător de...

Autor: Ioana Nita

12.02.2013, 18:04 2247

Compania KGHM, controlată de statul polonez, este cel mai mare producător de argint din lume, iar la producţia de cupru se situează pe locul opt, potrivit unei analize a firmei de consultanţă Micon bazată pe datele din 2012 . Rezervele de cupru şi argint ale companiei totalizau 1,18 miliarde tone metrice la sfârşitul anului trecut, scrie Warsaw Business Journal.

 

KGHM intenţionează să devină un gigant al sectorului minier la nivel mondial, producătorul având în prezent depozite şi în Chile, Canada, Groenlanda şi SUA. Conform studiului, producţia din minele poloneze poate fi menţinută la acelaşi nivel timp de încă 30-40 de ani.

 

Cel mai mare obstacol cu care se confruntă compania se referă la noile taxele impuse de guvernul polonez privind activitatea de extragere a cuprului şi argintului - KGHM va fi nevoită să plătească statului aproximativ 30% din următorul profit operaţional. De asemenea, activitatea firmei este afectată şi de fluctuaţiile de preţ ale metalelor şi mineralelor, dar şi de volatilitatea cursului de schimb al zlotului.

 

Cu toate acestea, se aşteaptă ca operaţiunile KGHM să rămână în continuare extrem de profitabile.    

 

Cheltuielile de capital ale companiei pentru perioada 2012-2016 se vor ridica cel mai probabil la 600 milioane dolari, comparativ cu media de 400 milioane dolari dintre anii 2007-2011. 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO