Business Internaţional

Compania SK Innovation Co Ltd din Coreea de Sud construieşte o uzină de baterii electrice în Ungaria

Compania SK Innovation Co Ltd din Coreea de Sud...

Autor: Dorin Oancea

12.01.2020, 14:26 102

SK Innovation Co Ltd din Coreea de Sud intenţionează să construiască o a doua fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Statele Unite şi are în vedere extinderea unei alte fabrici din Ungaria pentru a răspunde cererii crescânde, anunţă Reuters.

O fabrică a SK Innovation se construieşte în statul american Georgia şi ar putea avea o capacitate echivalentă cu 10 GWh, a spus Kim.

Firma s-a angajat deja să investească 1,7 miliarde de dolari pentru a construi prima fabrică de 9,8 GWh pentru a furniza baterii companiei Volkswagen care are o unitate de producţie în Tennessee, care va începe să lucreze anul viitor.

Cea de-a doua uzină, de 10 GWh, ar necesita aproximativ 1 miliard de dolari.

În Ungaria, SK Innovation are în vedere extinderea celei de-a doua sale fabrici - în prezent în construcţie - la 16 GWh de la 10 GWh pentru a spori livrările către Volkswagen, a spus Kim, adăugând că firma este în discuţii cu producătorul auto pentru a o transforma într-un joint venture.

O purtătoare de cuvânt a spus că o altă opţiune luată în considerare este construirea capacităţii suplimentare de 6 GWh într-o altă ţară europeană.

Volkswagen a declarat pentru Reuters că cererea pentru baterii electrice a depăşit 300 GWh pe an în Europa şi Asia şi că discută opţiuni cu diverşi parteneri.

SK Innovation, cel mai marerafinărie de petrol din Coreea de Sud, s-a extins rapid în baterii pentru maşini.

Planurile sunt menite să ajute firma să facă faţă unei creşteri a comenzilor.

În China, prima fabrică de 7,5 GWh a companiei SK din Changzhou a început să producă la sfârşitul anului 2019, iar o fabrică de 20 GWh din Yancheng va fi finalizată până la sfârşitul anului. Compania are în vedere şi investiţia în EVE Energy Co Ltd din China, aducând o capacitate uplimentară de 8,5 GWh, a spus Kim.

Kim se aşteaptă ca maşinile electrice să reprezinte peste 10% din vânzările globale de maşini în 2025 şi aproape 20% în 2030, când capacitatea SK Innovation ar fi de aproximativ 200 GWh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO