Business Internaţional

O companie condusă de statul chinez spune că a creat un vaccin anticoronavirus ce va intra pe piaţă până în luna decembrie, însă preţul este mult mai mare faţă produsele dezvoltate de cercetătorii americani şi britanici

O companie condusă de statul chinez spune că a creat un...

Autor: Eduard Ivanovici

24.08.2020, 13:41 327

Sinopharm, o companie farmaceutică deţinută de statul chinez, spune că a creat un vaccin anti-COVID-19 care va ajunge pe piaţă până în luna decembrie, însă preţul este mult mai mare faţă de produsele dezvoltate de cercetătorii americani şi britanici, potrivit Fortune.

„Cel mai probabil, vaccinul va costa câteva sute de yuani per doză. Astfel, preţul pentru două doze ar ajunge la 1.000 de yuani (145 de dolari), a declarat CEO-ul Sinopharm, Liu Jingzhen.

Preţul, potrivit CEO-ului, nu este „foarte mare”, însă este mult mai scump faţă de produsele altor companii.

Firma americană Moderna va percepe între 32 şi 37 de dolari per doză. Johnson & Johnson, gigantul farmaceutic din Statele Unite, a încheiat recent un acord cu guvernul american care sugerează că vaccinul dezvoltat de producător va costa în jur de 10 dolari per doză.  

O altă companie farmaceutică americană, Pfizer, a confirmat în iulie că preţul pentru o doză de vaccin va fi de 20 de dolari. Între timp, gigantul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford îşi vor vinde candidatul pentru un preţ de 3 dolari per infecţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO