Business Internaţional

Companiile cu angajaţi fericiţi aduc profituri mai mari şi cresc mai bine pe burse

Companiile cu angajaţi fericiţi aduc profituri mai mari...

Autor: Bogdan Cojocaru

22.05.2024, 00:05 168

Niveluri mai ridicate de bunăsta­re în rândul angajaţilor sunt asociate cu randamente mai bune şi cu valori mai mari ale acţiunilor companiilor la care aceştia lucrează, scrie Financial Times.

Cu doar 18 luni în urmă, produ­că­torul californian de cipuri Nvidia – care şi-a început viaţa în 1993 ca furnizor specializat de plăci video 3D pentru jocuri pe calculator – trăia într-o relativă obscuritate.

Dar o creştere a interesului pen­tru inteligenţa artificială a schim­bat totul. Pe măsură ce investitorii s-au dat peste cap să găsească companiile despre care credeau că vor câştiga cei mai mulţi bani din inteligenţa artifi­cială generativă, preţul acţiunilor Nvidia a crescut fulgerător.

Anul trecut, compania a avut acţiu­nile cu cele mai bune perfor­manţe din indicele bursier S&P 500, urcând cu 239%, în timp ce în februarie anul acesta a înregistrat cea mai mare creştere de o zi din istoria Wall Street după rezultate financiare trimestriale care au depăşit aşteptă­rile. Faptul că Nvidia este unul dintre furnizorii dominanţi de hardware şi software AI sugerează că avansul preţului acţiunilor nu este o în­tâmplare.

Dar există unii observatori care cred că aceste evoluţii impresionante de pe bursă nu sunt legate doar de ceea ce produce Nvidia, ci şi de mo­dul în care compania îşi tratează per­sonalul. Deoarece, pe lângă creşterea semnificativă a preţurilor acţiunilor, Nvidia apare în mod obişnuit fie în frunte, fie aproape de vârf, pe  lista cu cele mai bune companii pentru angajaţi.

Producătorul de cipuri şi plăci video este adesea recunoscut pentru practicile sale de lucru flexibile, concediile plătite generos şi îngrijirea subvenţionată a copiilor.

Pentru cadrele universitare Jan-Emmanuel De Neve şi George Ward de la Universitatea din Oxford şi Micah Kaats de la Harvard nu este o surpriză, aşadar, că preţul acţiunilor companiei are o performanţă atât de bună: studiul lor recent oferă cea mai clară legătură între bunăstarea anga­jaţilor şi performanţa financiară la companiile cotate din SUA.

„Descoperim că nivelurile mai ridicate de mulţumire prevăd, în general, evaluări mai mari ale firmelor, randamente mai mari ale activelor, profituri brute mai mari şi performanţe mai bune pe piaţa bursieră“, scriu ei într-o analiză de 42 de pagini. Studiul lor a constatat că companiile cu o profitabilitate mai mare şi performanţă mai bună pe piaţa bursieră tind să aibă personal care menţionează mai multă fericire, împlinire şi satisfacţie în muncă.

„Realitatea este că mulţi angajatori nu au prioritizat întotdeauna bunăstarea angajaţilor lor“, spune De Neve, profesor de economie şi ştiinţe comportamentale la Saïd Business School din Oxford. „Investiţia în bunăstare este adesea văzută ca un compromis cu alte obiective organizaţionale. Cu toate acestea, dovezile la nivel de firmă pe care le prezentăm sugerează că pot exista motive puternice legate de afaceri pentru a investi în bunăstarea angajaţilor.“

Studiul s-a bazat pe 15 milioane de sondaje completate de angajaţi de la peste 1.600 de companii cotate la bursă, care au fost colectate prin intermediul site-ului web de recrutare Indeed. Sarah Carroll, expert în carieră la Indeed, spune:

„Studiul arată că primele 100 de companii în funcţie de bunăstare au oferit randamente cu 20% mai mari decât S&P 500 şi cu 30% mai mari decât Nasdaq. De asemenea, astfel s-a descoperit că firmele menţionate în listele cu „cele mai bune locuri de muncă“ au avut creşteri ale acţiunilor pe bursă în zilele care au urmat anunţului.“

A acorda prioritate bunăstării la locul de muncă, adaugă ea, este mai mult decât un simplu lucru bun de făcut: „este cheia pentru a crea echipe mai fericite şi mai productive“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24