Business Internaţional

Companiile cu cei mai bine plătiţi directori financiari în 2012

Companiile cu cei mai bine plătiţi directori financiari...

Autor: Anca Dumitrescu

08.05.2013, 20:28 2172

Directorul financiar al Google, Patrick Pichette, ocupă poziţia a treia, cu 38,7 milioane dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Tim Cook, directorul general al Apple, a câştigat anul trecut 4,17 milioane de dolari, o sumă infimă faţă de cele 68,6 milioane de dolari primite de directorul financiar.

Safra Catz de la Oracle a obţinut cel mai mare pachet salarial în rândul femeilor care ocupă funcţii de conducere în companii.

Mărimea retribuţiilor directorilor din sectorul tehnologiei reprezintă o recompensă pentru cele peste 230 de miliarde de dolari, sub formă de numerar şi investiţii, cu care companiile de profil au încheiat anul trecut, sumă de circa şapte ori mai mare decât totalul acumulat de restul companiilor cu directori financiari în top zece.

Valoarea pachetelor salariale ale celor care conduc finanţele companiilor IT a fost majorată de bonusurile în acţiuni, în condiţiile în care titlurile Google şi Apple au atins cotaţii record în 2012.

"Sunt membri esenţiali ai companiilor şi sunt plătiţi în consecinţă. Ar fi suprinzător dacă evaluarea performanţelor lor nu ar ţine cont de minimizarea taxelor. Este rolul lor", a declarat David Larcker, profesor de contabilitate la Stanford Graduate School of Business in Stanford, California.

Directorul financiar al Facebook, Davis Ebersman, şi cel al Intel, Stacy Smith, se află în top zece, iar omologii lor de la Vmware, Adobe Systems, EBay şi RMC între primii 25.

Ceilalţi directori financiari din top zece provin de la HCA Holdings, Comcast, General Electric, Fidelity National Informational Services şi Activision Blizzard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO