Business Internaţional

Companiile se bucură din plin de legalizarea marijuanei în Canada: Producătorul ţigărilor Marlboro întră în industrie

Companiile se bucură din plin de legalizarea marijuanei...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

07.12.2018, 16:50 174

Producătorul ţigărilor Marlboro, Altria Group, a mizat destul de mult pe industria în creştere a marijuanei, cu o investiţie de 1,8 miliarde de dolari în producătorul canadian de canabis Cronos Group Inc, informează Reuters.

Altria preia până la 55% din Cronos, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de investiţii ale marilor companiilor care speră să beneficieze de legalizarea marijuanei în Canada, pentru uz recreaţional.

Producătorul de bere Corona, Constellation Brands, a anunţat o investiţie de 4 miliarde dolari în compania canadiană Canopy Growth în luna august, cea mai mare investiţie din industrie până în prezent.

Cu Cronos, Altria primeşte o nouă oportunitate de a spori veniturile, pe măsură ce fumatul continuă să scadă în Statele Unite.

Datele federale din noiembrie au arătat că fumatul în rândul adulţilor din SUA a atins ucel mai scăzut nivel din toate timpurile, la 14% în 2017.

După încheierea tranzacţiei, Altria va avea dreptul de a nominaliza patru directori, inclusiv unul independent, în boardul Cronos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO