Business Internaţional

Comparaţie între forţele armate ale Rusiei, Ucrainei, Statelor Unite şi României

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Barack Obama

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Barack Obama

01.06.2016, 10:00 50094

Preşedintele rus, Vlamir Putin, a avertizat România şi Polonia că s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruse, pe fondul găzduirii elementelor sistemului antirachetă american, considerat o ameninţare la adresa Moscovei, relatează Reuters.


Putin a reiterat avertismentul asupra sistemului antirachetă din România, acuzând că deşi Moscova a solicitat în nenumărate rânduri că va lua măsuri represive în caz contrar, Washingtonul şi aliaţii săi au ignorat aceste avertismente.

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti îngheţate în timp

Cele mai ieftine insule scoase la vânzare în Grecia

Cele mai scumpe substanţe din lume: ce costă 27 mil. dolari pe gram? Dar 62.500 mld. dolari?

În cursul acestei luni, sistemul antirachetă de la Deveselu a intrat în funcţiune, urmând ca şi în Polonia să aibă loc o operaţiune militară similară.

"Dacă ieri în acele zone din România oamenii nu ştiau pur şi simplu ce înseamnă să fie ţinte, atunci azi vor fi forţaţi să ia anumite măsuri pentru a-şi asigura securitatea", a declarat Putin vineri seară la o conferinţă de presă în Atena, alături de premierul grec Alexis Tsipras.

Deşi este puţin probabil un conflict militar, iată cum arată forţele militare ale statelor vecine. Cu un buget alocat armatei de 581 de miliarde de dolari anul trecut, Statele Unite domină Rusia la capitolul forţe aeriene şi navale, Rusia având un avantaj în ceea ce priveşte forţele terestre. Dacă SUA şi Rusia ocupă primele două poziţii în clasamentul forţelor militare la nivel mondial, România se află pe poziţia 51.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO