Business Internaţional

Concedieri în masă la una dintre companiile iubite de români: Conducerea anunţă că mii de oameni îşi vor pierde locul de muncă

Concedieri în masă la una dintre companiile iubite de...

Autor: Alex Ciutacu

10.11.2018, 13:40 17118

Producătorul Nokia a anunţat „mii” de concedieri la nivel global în următorii doi ani, la scurt timp după ce a livrat rezultate trimestriale în linie cu aşteptările pieţei, potrivit CNBC.

Compania finlandeză a raportat vânzări nete de 5,5 miliarde de euro în T3, în timp ce analiştii chestionaţi de Reuters au estimat vânzările nete la circa 5,4 miliarde euro.

Rajeev Suri, preşedintele board-ului şi CEO al Nokia, a transmis pentru publicaţia americană că noul program de reducere a costurilor se traduce prin „mii” de concedieri în următorii doi ani.

Profitul operaţional al companiei s-a situat la 487 milioane de euro, în scădere cu 27% faţă de profitul de 668 de milioane de euro înregistrat în acelaşi trimestru al anului trecut.

Aceste concedieri fac parte dintr-un program al companiei prin care încearcă să îşi reducă cheltuielile anuale cu 700 de milioane de euro până la sfîârşitul anului 2020. Acest program începe acum, în contextul în care grupul finlandez a pus până acum în aplicare un alt proiect care şi-a propus să reducă cheltuielile cu 1,2 miliarde de euro până la sfârşitul anului 2018.

„Cei care câştigă în acest sector sunt cei care au operaţiuni clare şi o structură puternică ce ţine costurile scăzute. Aşa că, nu avem încă dimensiunea pe care ne-o dorim al nivelul personalului, însă vom începe să mergem din ţară în ţară şi vom anunţa cifrele la momentul potrivit”, adaugă CEO-ul. Cu toate acestea, întrebat dacă acestea vor fi de ordinul sutelor sau de ordinul miilor, Suri a transmis că „vor fi mii”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO