Business Internaţional

Concedieri în masă la unul dintre cele mai mari grupuri energetice din lume: Shell intenţionează să reducă până la 9.000 de locuri de muncă

Concedieri în masă la unul dintre cele mai mari grupuri...

Autor: Dorin Oancea

30.09.2020, 11:42 409

Royal Dutch Shell a anunţat miercuri că intenţionează să reducă până la 9.000 de locuri de muncă, sau peste 10% din forţa sa de muncă, ca parte a unei revizuiri majore care ar transfera gigantul de petrol şi gaze spre zona de energie cu emisii reduse de carbon, relatează Reuters.

Shell, care avea 83.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2019, a declarat că reorganizarea va duce la economii anuale suplimentare de aproximativ 2 - 2,5 miliarde dolari până în 2022, peste reducerile de costuri de 3 până la 4 miliarde dolari anunţate la începutul acestui an.

Acţiunile Shell au scăzut cu peste 1% în primele tranzacţii efectuate la bursa londoneză.

Luna trecută compania a lansat o revizuire amplă a afacerii sale care vizează reducerea costurilor şi restructurarea operaţiunilor ca parte a trecerii la energia cu emisii reduse de carbon.

Rival BP a anunţat anul acesta planuri de reducere a aproximativ 10.000 de locuri de muncă, ca parte a planurilor CEO-ului Bernard Looney de a-şi extinde rapid activitatea de energie regenerabilă şi de a reduce producţia de petrol şi gaze.

Reducerea costurilor este vitală pentru planurile Shell de a se muta în sectorul energiei şi al surselor regenerabile, unde marjele sunt relativ mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO