Business Internaţional

Concedieri pe bandă rulantă: Fundaţia Soros dă afară 40% din personal, după preluarea acesteia de către fiul celebrului miliardar

Concedieri pe bandă rulantă: Fundaţia Soros dă afară...

Autor: Alexandru Nanu

01.07.2023, 20:41 6003

Open Society Foundations, organizaţia nonprofit fondată de miliardarul George Soros, intenţionează să reducă cel puţin 40% din personalul său în următoarele luni, scrie Bloomberg.

Organizaţia caritabilă, care la începutul acestei luni a confirmat că Soros, în vârstă de 92 de ani, îi cedează controlul fiului său Alex, a declarat vineri că consiliul său de administraţie a aprobat "schimbări semnificative" ale modelului său de funcţionare. Aceasta include "o reducere substanţială a numărului de angajaţi cu nu mai puţin de 40% la nivel global", potrivit unui purtător de cuvânt.

Soros a donat peste 32 de miliarde de dolari organizaţiei non-profit, care avea peste 500 de angajaţi la sfârşitul anului 2021 şi care dă bani pentru cauze umanitare şi democratice, de la reforma justiţiei penale la iniţiative privind schimbările climatice. În prezent, aceasta controlează majoritatea activelor gestionate de biroul său de familie de 25 de miliarde de dolari.

"Consiliul îşi propune să transforme operaţiunile din întreaga reţea globală, cu scopul de a genera o organizaţie mai agilă", se arată într-o declaraţie, semnată de tânărul Soros şi de preşedintele organizaţiei nonprofit, Mark Malloch-Brown. "În timp ce Open Society lucrează la aceste schimbări interne, Consiliul de Administraţie rămâne ferm angajat faţă de priorităţile de bază ale Fundaţiei - democraţia, drepturile omului, justiţia climatică şi combaterea inechităţii."

Cea mai mare cheltuială a organizaţiei nonprofit în 2021 a fost reprezentată de compensaţii, potrivit celui mai recent formular fiscal disponibil. A cheltuit aproape 72 de milioane de dolari pe salarii şi alte 40 de milioane de dolari pe beneficii şi planuri de pensii.

Alex Soros, în vârstă de 37 de ani, a declarat că este "mai politic" decât tatăl său într-un interviu recent acordat Wall Street Journal. El a adăugat că este îngrijorat de posibila candidatură a lui Donald Trump la Casa Albă. "Oricât de mult mi-ar plăcea să scot banii din politică, atâta timp cât cealaltă parte o face, va trebui să o facem şi noi", a declarat el pentru ziar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO