Business Internaţional

Conflict de interese. Hollywood sau Silicon Valley? Executivii Facebook şi Twitter se retrag din board-ul companiei Disney

Conflict de interese. Hollywood sau Silicon Valley?...

Autor: Alex Ciutacu

13.01.2018, 15:40 198

Sheryl Sandberg, COO-ul Facebook şi Jack Dorsey executiv în cadrul Twitter nu vor încerca să fie realeşi în board-ul Walt Disney, deoarece conflictul de interese dintre gigantul media şi companiile din hi-tech este în creştere, transmite Disney, potrivit Reuters.

Disney avansează rapid în industria de streaming cu show-urile TV şi cu filmele produse de ei, încât consumatorii se îndepărtează de televiziunea tradiţională. În acelaşi timp, Twitter şi Facebook încearcă să atragă cât mai multă audienţă pentru conţinutul video de pe propriile platforme.

„Ţinând seama de modul în care evoluează business-ul nostru şi business-urile din care fac parte Sandberg şi Dorsey, a devenit din ce în ce mai dificil pentru aceştia să evite conflictul de interese în ceea ce priveşte deciziile board-ului, de aceea nu vor mai încerca să fie realeşi”, a transmis Disney într-o declaraţie de presă.

De asemenea, fostul CEO al Starbucks, Orin Smith, va părăsi board-ul Disney, din cauza regulilor care specifică vârsta de pensionare ca fiind 74 de ani.

Fostul vicepreşedinte al companiei Seagram Company, Robert Matschullat se va retrage din board din cauza unui termen limitat la 15 ani, conform regulamentului.

Schimbarea board-ului va avea loc în luna martie la meeting-ul anual Disney, când acţionarii vor trebui să aleagă 10 membri pentru board. Printre cei care vor face parte din board încpând cu data de 1 februarie, după ce au fost aleşi în decembrie, se numără: CEO-ul General Motors, Mary Barra, CEO-ul Nike, Mark Parker şi CEO-ul Oracle, Safra Catz.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO