Business Internaţional

Conflictul Israel-Iran ar putea avea urmări fără precedent: Iranul ameninţă că va şterge de pe hartă Israelul. „Tel Aviv şi Haifa pot fi rase de pe faţa pământului"

Conflictul Israel-Iran ar putea avea urmări fără...

Autor: Mihai Draghici

12.04.2018, 19:09 843

Iranul va distruge Israelul în cazul în care Guvernul israelian nu renunţă la "jocurile copilăreşti", ameninţă un comandant al Gardienilor Revoluţiei iraniene, referindu-se la presupusele atacuri israeliene din Siria, relatează agenţia Fars şi cotidianul Times of Israel.

"Iranul nu este Siria. Dacă Israelul vrea să mai supravieţuiască măcar câteva zile, trebuie să oprească jocurile copilăreşti. Iranul are capacitatea de a distruge Israelul, oraşele Tel Aviv şi Haifa pot fi rase de pe faţa pământului", a declarat joi Ali Shirazi, ofiţerul de legătură al Gardienilor Revoluţiei iraniene cu ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului.

Ali Shirazi a lansat această ameninţare după un presupus atac efectuat de Israel asupra unei baze aeriene din centrul Siriei. Şapte militari iranieni au fost ucişi în presupusul bombardament israelian. Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat că ar fi efectuat raidul aerian în Siria.

Guvernul israelian a organizat miercuri seară o şedinţă pe teme de securitate şi apărare, pe fondul temerilor că un atac al Statelor Unite în Siria ar putea atrage riposte militare contra Israelului.

Guvernul israelian a semnalat că tratează cu seriozitate ameninţările Teheranului, care s-ar putea concretiza în cazul unui atac al Statelor Unite asupra Siriei.

Iranul şi Rusia sunt principalii aliaţi ai Administraţiei de la Damasc, condusă de preşedintele Bashar al-Assad.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat Rusia că Statele Unite vor ataca Siria, din cauza unui presupus atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO