Business Internaţional

Conglomeratul german Thyssenkrupp anunţă concedierea a 11.000 de angajaţi, aproape 10% din forţa totală de muncă: Pierderile nete ale companiei ajung la 5,5 miliarde de euro

Conglomeratul german Thyssenkrupp anunţă concedierea a...

Autor: Eduard Ivanovici

19.11.2020, 13:49 3380

Thyssenkrupp va tăia până la 11.000 de joburi, aproximativ 10% din forţa de totală de muncă, de vreme ce divizia de oţel a conglomeratului continuă să înregistreze scăderi masive, iar guvernul german întârzie să lanseze un pachet de salvare, conform Bloomberg.

Gigantul industrial şi-a dublat numărul de poziţii pe care intenţionează să le elimine după ce pierderile nete au ajuns la 5,5 miliarde de euro în exerciţiul financiar care s-a încheiat în septembrie. În plus, compania se aşteaptă să piardă încă un miliard de euro până la sfârşitul lui 2020.

Acţiunile Thyssenkrupp, unul dintre cei mai mari producători de oţel din lume şi lider de piaţă la nivelul UE, au scăzut cu 7,6% în timpul şedinţei de tranzacţionare din Frankfurt. Per total, acţiunile au scăzut cu 60% de la începutul anului.

Compania a declarat că plănuieşte să renunţe la business-urile cu oţel, care suferă în urma declinul înregistrat de industria auto şi restricţiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19. Conglomeratul şi-a vândut deja divizia de ascensoare pentru 17,2 miliarde de dolari, într-un mişcare prin care intenţionează să strângă bani pentru fondurile de pensii şi să reducă nivelul datoriilor.

Cu o forţă de muncă de circa 100.000 de oameni, Thyssenkrupp rămâne unul dintre cei mai importanţi angajatori din Renania de Nord-Westfalia.

În prezent, concernul negociază cu guvernul german un pachet de salvare de peste 5 miliarde de euro.

Compania Liberty House, care deţine Liberty Galaţi (fostul Sidex), a început să liciteze luna trecută pentru grupul german, într-o mişcare ce îl poate propulsa pe afaceristul Sanjeev Gupta în topul industriei europene.

Miliardarul a declarat pentru ZF că cererea de oţel a scăzut din cauza crizei, însă nivelul va creşte pe termen lung, iar planurile sale de a investi un miliard de dolari în combinatul de la Galaţi rămân în picioare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO