Business Internaţional

Consiliul UE a acceptat acordarea de "protecţie temporară" tuturor refugiaţilor din Ucraina, inclusiv celor care sunt din ţări terţe

Consiliul UE a acceptat acordarea de "protecţie...

Autor: Mediafax

03.03.2022, 18:45 64

Consiliul Uniunii Europene a ajuns la un acord, joi după-amiază, pentru oferirea de protecţie "temporară" refugiaţilor din Ucraina, inclusiv celor care sunt din ţări terţe, anunţă ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, şi comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson.

"Protecţia temporară" a refugiaţilor li se va aplica şi persoanelor fugite din Ucraina care nu sunt cetăţeni ucraineni, ci provin din ţări asiatice sau africane, informează cotidianul Le Figaro.

Polonia, Slovacia, Ungaria şi Austria exprimaseră obiecţii privind acceptarea imigranţilor extracomunitari care nu sunt cetăţeni ucraineni, astfel că miniştrii de Interne din ţările UE au dispus acordarea "protecţiei temporare".

Numeroşi imigranţi asiatici şi africani, dintre care mulţi studiază în Ucraina, au semnalat că nu pot părăsi ţara din cauză că nu au vize pentru alte state europene şi nu sunt primiţi ca refugiaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO