Business Internaţional

Construcţia reţelei de metrou a Belgradului va începe în noiembrie

Construcţia reţelei de metrou a Belgradului va începe...

Autor: Bogdan Cojocaru

08.02.2021, 00:00 284

Serbia va începe lucrările de construcţie pentru prima linie a metroului din Belgrad în noiembrie, a declarat ministrul infrastructurii Tomislav Momirovic, citat de SeeNews.

„Am luat decizii cu privire la toate problemele deschise“, a spus Momirovic după o întâlnire la Paris cu reprezentanţii Egis Rail, realizatorul proiectului. Lucrările de construcţie pentru cea de-a doua linie de metrou vor începe în 2022, a adăugat ministrul. La începutul săptămânii trecute, ministrul finanţelor Sinisa Mali a declarat că prima linie a metroului va fi lansată în 2028.

Conform proiectului, reţeaua de metrou a capitalei sârbe va consta iniţial din două linii, una de 22 km şi cealaltă de 19,8 km lungime, şi va integra patru linii de cale ferată urbană. Prima linie de metrou va fi de-a lungul râului Sava, traversând centrul Belgradului şi va lega zona Makisko Polje din partea de sud-vest a oraşului de cartierul Mirijevo din nord-est, de lângă Dunăre. A doua linie va lega Zemun, o suburbie a nord-vestului Belgradului, de cartierul Mirijevo prin Noul Belgrad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO