Business Internaţional

Continuă să cadă capete în scandalul Wirecard: Şeful autorităţii germane de supraveghere în audit este investigat pentru că a tranzacţionat acţiuni Wirecard, în timp ce autoritatea pe care o conduce investiga auditorul companiei

Continuă să cadă capete în scandalul Wirecard: Şeful...

Autor: Alex Ciutacu

11.12.2020, 18:51 338

Statul german lansează o investigaţie asupra şefului autorităţii germane de supraveghere în audit (Apas), după ce acesta a recunoscut că a cumpărat şi a vândut acţiuni Wirecard în timp ce instituţia pe care o conducea investiga deja auditorul companiei frauduloase, potrivit FT.

Ralf Bose, fost senior partner în cadrul KPMG, care conducea Apas încă din 2016, a declarat în audierea parlamentară legată de scandalul de audit că a cumpărat acţiuni Wirecard în luna aprilie şi le-a vândut – în pierdere – luna următoare. La acel moment, Apas avea deja discuţii confidenţiale cu BaFin, autoritatea de supraveghere financiară din Germania, legate de subiectul Wirecard.

Peter Altmaier, ministrul Economiei, a numit confesiunea lui Bose ca fiind „neliniştitoare” şi a spus că va fi lansată o investigaţie.

„Vom discuta problema cu persoanele implicate”, a declarat Peter Altmaier în faţa reporterilor.

Ralf Bose a refuzat să specifice în audierea parlamentară care era dimensiunea poziţiei sale în grupul Wirecard.

Autoritatea Apas a fost criticată pentru că nu a acţionat mai devreme în cazul acuzaţiilor de fraudă contabilă de la Wirecard. Ancheta preliminară asupra practicilor auditorului EY a fost deschisă încă din octombrie 2019, dar a devenit o investigaţie în plin abia la începutul lunii mai 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO