Business Internaţional

Contracte de milioane de euro „zboară” pe lângă Boeing: Una dintre cele mai importante linii aeriene din lume cere despăgubiri de la Boeing

Contracte de milioane de euro „zboară” pe lângă...

Autor: Laura Albu, Mediafax

07.06.2019, 15:32 498

Qatar Airways intenţionează să obţină despăgubiri din partea Boeing pentru reţinerea la sol a trei aeronave 737 MAX de către compania aeriană italiană Air Italy, unde Qatar este acţionar majoritar, a declarat directorul executiv al grupului, Akbar al-Baker, pentru Reuters.

Avioanele Boeing MAX au fost reţinute la sol în întreaga lume, iar companiile aeriene anulează contracte de milioane în urma accidentelor din octombrie şi martie, care au dus la moartea a aproape 350 de persoane.

"La Qatar Airways nu operăm niciun avion MAX, însă ne-a afectat investiţia în Air Italy. Air Italia operează cu trei avioane MAX în flota sa şi au fost reţinute la sol, aducându-ne pagube - a trebuit să apelăm la rute suplimentare", a spus al-Baker, potrivit Reuters.

În 2017, Qatar a achiziţionat 49% din compania Air Italia, cel mai mare transportator din Italia, dincolo de Alitalia, care, la rândul său, este parţial deţinută de Etihad Airways din Abu Dhabi.

În Rusia, Qatar Airways negociază pentru a cumpăra un pachet de 20% din aeroportul Vnukovo, cel de-al treilea ca mărime al Moscovei din punct de vedere al traficului de pasageri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO