Business Internaţional

Cooperare maghiaro-rusă în domeniul energiei nucleare

Cooperare maghiaro-rusă în domeniul energiei nucleare

Autor: Bogdan Cojocaru

21.06.2017, 00:00 401

Compania de stat Electricity Works (MVM) din Ungaria şi cea rusească Rosatom, contractorul general pentru proiectul de extindere de 12 miliarde de euro a centralei nucleare maghiare Paks, au semnat un memorandum  de înţelegere la expoziţia internaţională Atomexpo 2017 de la Moscova, scrie Budapest Business Journal.

Obiectivul înţelegerii este îmbunătăţirea colaborării pentru asigurarea funcţionalităţii centralei Paks, singura astfel de unitate a Ungariei, pentru furnizarea de combustibil nuclear, pentru proiecte comune în domeniul energiei nucleare în Rusia şi state terţe, pregătirea specialiştilor şi iniţiative de cercetare şi dezvoltare.

Preşedintele-CEO al MVM, Peter Csiba, a spus că cele două companii sunt deja legate de experienţele din trecut care fomează o bază solidă de cooperare în domenii vechi şi noi. Vice-CEO-ul Rosatom Kirill Komarov a spus că cooperarea va ajuta la dezvoltarea inovaţiei în tehnologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO