Business Internaţional

Coreea de Nord a lansat rachete de croazieră, la trei zile după ce a simulat un atac nuclear direcţionat împotriva Coreei de Sud

Coreea de Nord a lansat rachete de croazieră, la trei...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

22.03.2023, 17:21 114

Coreea de Nord a efectuat teste cu rachete de croazieră, miercuri dimineaţă, la trei zile după ce a simulat un atac nuclear direcţionat împotriva Coreei de Sud în semn de protest faţă de exerciţiile militare pe care această ţară le desfăşoară cu Statele Unite.

Statul Major al armatei sud-coreeene a anunţat detectarea a numeroase rachete de croazieră lansate spre mare dintr-o zonă de coastă situată în apropierea oraşului nord-coreean Hamhung. Testele nord-coreene sunt analizate atent de Coreea de Sud şi Statele Unite, conform agenţiei The Associated Press.

Regimul de la Phenian consideră unele tipuri de rachete de croazieră drept arme "strategice", o sugestie că ar intenţiona să le echipeze cu focoase nucleare.

Duminică, liderul nord-coreean, Kim Yong-Un a asistat la efectuarea unui test balistic, pe care presa de stat nord-coreeană l-a numit simularea unui atac nuclear, "un avertisment mai puternic" adresat Statelor Unite şi Coreei de Sud, care organizează exerciţii militare comune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO