Business Internaţional

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o nouă rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o nouă rachetă...

Autor: Andreea Tobias

07.05.2022, 09:29 81

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă balistică, a anunţat armata sud-coreeană, cu trei zile înainte de învestirea preşedintelui sud-coreean ales Yoon Suk-yeol, care a promis să adopte o poziţie dură faţă de Nord.

Conform armatei sud-coreeane, Coreea de Nord a tras o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune, în largul coastei sale estice, în jurul localităţii Sinpo, unde Coreea de Nord păstrează submarine, scrie Reuters.

Ministerul japonez al Apărării a transmis pe Twitter că proiectilul ar putea fi o rachetă balistică.

Radioul public japonez NHK a declarat că proiectilul a aterizat în afara zonei economice exclusive a Japoniei, citând surse guvernamentale.

Miercuri, Coreea de Nord a tras o rachetă balistică spre marea din largul coastei sale estice, au anunţat Coreea de Sud şi Japonia, după ce Phenianul a promis că îşi va dezvolta forţele nucleare „cu cea mai mare viteză posibilă".

Statele Unite au apreciat că Coreea de Nord îşi pregăteşte situl de testare nucleară de la Punggye-ri şi ar putea fi gata să efectueze un test acolo încă din această lună.

Yoon îşi preia funcţia marţi.

Preşedintele american Joe Biden va vizita Coreea de Sud şi se va întâlni cu el pe 21 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO