Business Internaţional

Coreea de Nord a respins acuzaţiile că dezvoltă arme biologice

Coreea de Nord a respins acuzaţiile că dezvoltă arme...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

20.12.2017, 14:51 68

Potrivit strategiei naţionale de securitate a Administraţiei Trump, prezentată luni, Coreea de Nord urmăreşte dezvoltarea armelor chimice şi biologice, care ar putea fi de asemenea instalate pe rachete balistice.

"Coreea de Nord, în calitate de stat membru al Convenţiei privind Armele Biologice (BWC), îşi menţine poziţia clară de a se opune dezvoltării, fabricării, stocării şi deţinerii de arme biologice", a transmis ministerul nord-coreean de Externe, citat de agenţia de ştiri KCNA.

Regimul de Phenian susţine că acuzaţiile "nefondate" din partea experţilor americani şi a presei face parte din tactica de izolare a nord-coreenilor şi de justificare a sancţiunilor şi a presiunilor.

"Cu cât Statele Unite se agaţă de politica de denigrare împotriva Coreei de Nord, cu atât mai mare va fi hotărârea personalului nostru militar şi a oamenilor să se revanşeze", se mai arată în raportul prezentat de KCNA.

Experţii americani şi sud-coreeni estimează că regimul nord-coreean are 13 tipuri de agenţi patogeni, precum antraxul şi bacteria clostridium botulinum (care provoacă botulism), care pot fi folosite ca arme biologice, potrivit unui raport al Institutului Coreean pentru Analizele Apărării din 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO