Business Internaţional

Coreea de Nord anunţă consolidarea puterii nucleare, în ziua vizitei lui Trump în Coreea de Sud

Coreea de Nord anunţă consolidarea puterii nucleare,...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

07.11.2017, 11:09 102

"Atâta timp cât SUA şi susţinătorii săi continuă acţiunile ostile împotriva noastră, noi vom consolida în continuare capacităţile nucleare, sabia noastră preţioasă a justiţiei", se arată într-un comentariu al publicaţiei nord-coreene Rodong Sinmun, controlată de către partidul de guvernământ de la Phenian.

Coreea de Nord a condamnat acţiunea Washingtonului de a trimite trei portavioane în Peninsula Coreeană în perioada în care Donald Trump se află în Coreea de Sud.

Regimul de la Phenian nu a mai efectuat niciun test nuclear sau cu rachete balistice de peste 50 de zile, de la testarea unei rachete cu rază medie de acţiune deasupra Japoniei în luna septembrie.

Luni, în timpul vizitei din Japonia, Donald Trump a spus că ambiţiile nucleare ale Coreei de Nord reprezintă "o ameninţare asupra lumii civilizate şi asupra păcii şi stabilităţii internaţionale", adăugând că "perioada unei răbdări strategice" în raport cu Phenianul s-a încheiat.

Preşedintele american a ajuns marţi în Coreea de Sud, în cadrul turneului de 11 zile în Asia, iar pe agenda discuţiilor cu liderul sud-coreean Moon Jae-In se află soluţionarea problemei nord-coreene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO