Business Internaţional

Coreea de Nord avertizează SUA şi Coreea de Sud în privinţa reluării exerciţiilor militare

Coreea de Nord avertizează SUA şi Coreea de Sud în...

Autor: Marian Avram, Mediafax

06.02.2018, 14:58 96

”Dacă SUA şi Coreea de Sud vor relua exerciţiile militare comune, situaţia din Peninsula Coreea va fi din nou împinsă în faza criminală a catastrofei, iar provocatorii vor trebui să-şi asume toate responsabilităţile”, a transmis agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA.

Statele Unite şi Coreea de Sud luat decizia de a amâna exerciţiile militare comune anuale pentru luna martie, după Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang.

”Acest act militar sinistru, menit să distrugă atmosfera greu câştigată pentru îmbunătăţirea legăturilor dintre nord şi sud şi să inverseze tendinţa de dezvoltare a relaţiilor inter-coreene, este o provocare absolută a eforturilor sincere depuse de Coreea de Nord pentru a dezamorsa tensiunile din Peninsula Coreea şi a crea o mediu paşnic în regiune. Situaţia arată clar că SUA sunt un agresor al păcii din Peninsula Coreea, principalul vinovat pentru escaladarea tensiunilor şi un obstacol în calea reunificării Coreei. SUA şi Coreea de Sud ar trebui să se gândească la consecinţele pe care le va avea asupra lor un război nuclear”, a avertizat agenţia nord-coreeană KCNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO