Business Internaţional

Coreea de Nord continuă programul nuclear şi vine cu o nouă ameninţare. ONU: Au dezvoltat dispozitive nucleare ce pot fi ataşate rachetelor

Coreea de Nord continuă programul nuclear şi vine cu o...

Autor: Anamaria Cadis

04.08.2020, 08:01 181

Coreea de Nord continuă dezvoltarea programului său nuclear şi mai multe ţări cred că „a dezvoltat probabil dispozitive nucleare miniaturizate, care să fie încorporate în focoasele rachetelor sale balistice”, se arată într-un raport ONU, citat de Reuters.

Raportul unui grup independent de experţi care monitorizează sancţiunile Organizaţiei Naţiunilor Unite, arată că ţările, pe care nu le-a identificat, cred că cele şase teste nucleare realizate de Coreea de Nord au ţara să dezvolte dispozitive nucleare miniaturizate.

Documentul confidenţial, obţinut de Reuters, a fost prezentat luni comitetului de sancţiuni al Consiliului de Securitate al ONU.

„Republica Democrată Populă Coreeană îşi continuă programul nuclear, inclusiv producţia de uraniu puternic îmbogăţit şi construcţia unui reactor experimental cu apă uşoară. Un stat membru susţine că Republica Populară Democrată din Coreea continuă producţia de arme nucleare ”, se arată în raport.

Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un, a declarat săptămâna trecută că nu va mai fi război, întrucât armele nucleare ale ţării garantează siguranţa şi viitorul său, în ciuda presiunilor exterioare şi a ameninţărilor militare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO