Business Internaţional

Coreea de Nord oferă gingseng în schimbul datoriei către Cehia

10.08.2010, 16:42 27

Autorităţile de la Phenian au oferit Cehiei varianta achitării aunei părţi din datorie prin rădăcini de gingseng, în condiţiile încare regimul totalitar nu mai are lichidităţi pentru a-şi plătidatoria externă, pe fondul sancţiunilor internaţionale impusestatului comunist, scrie Financial Times.

Accesul Coreei de Nord la pieţele internaţionale a fost restrânsputernic în urma sancţiunilor internaţionale aplicate pentrurefuzul de restrângere a arsenalului nuclear, şi mai ales dupăincidentul din primăvară în care statul comunist este acuzat descufundarea unei fregate sud-coreene. Datoria externă a Coreei deNord este de circa 12 miliarde de dolari, din care două treimicătre state fost comuniste.

Membri ai administraţiei cehe au confirmat propunerea Coreei deNord de a plăti circa 5% din datoria de 10 milioane de dolari subformă de rădăcini de gingseng, plantă din care se extrag substanţeactive folosite la numeroase medicamente şi suplimentealimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO