Business Internaţional

Coreea de Nord utilizează dispozitive sofisticate pentru spionarea digitală a populaţiei

Coreea de Nord utilizează dispozitive sofisticate pentru...

Autor: Olimpia Nicolae

03.03.2017, 07:07 93

Potrivit raportului intitulat ”Compromiţând conectivitatea”, Coreea de Nord a permis creşterea utilizării telefoanelor mobile şi accesului la internet în schimbul informaţiilor detaliate pe care reţeaua o furnizează supravegherii statului din partea Phenianului.

”Oferind cetăţenilor tehnologii noi în reţea precum telefoane mobile, tablete, Guvernul poate cenzura automat conţinutul neautorizat şi să observe tot ceea ce fac cetăţenii pe dispozitivele aflate la distanţă”, a declarat Nat Kreutchun, cercetător InterMedia, organizaţia americană ce a întreprins raportul.

”Autorităţile au găsit moduri ingenioase de a întoarce aceste tehnologii împotriva cetăţenilor nord-coreeni care le adoptă”, a adăugat Kreutchen.

Strategiile Coreei de Nord de a monitoriza în permanenţă cetăţenii săi s-au aflat în centru atenţiei din luna februarie, de la moartea fratelui vitreg al liderului de la Phenian, Kim Jong-Un.

Accesul la informaţii din exterior este strâns controlat în Coreea de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO