Business Internaţional

Coreea de Sud îndeamnă Coreea de Nord să înceteze provocările pe fondul exerciţiilor militare cu SUA

Coreea de Sud îndeamnă Coreea de Nord să înceteze...

Autor: Andrei Ionascu

21.08.2017, 10:09 119

Exerciţiile militare SUA-Coreea de Sud au început luni şi se vor încheia la 31 august. Aproximativ 17.500 de militari americani şi 50.000 de forţe sud-coreene participă la aceste teste, urmând a fi efectuată o simulare pe calculator privind un război în Peninsula Coreeană.

"Manevrele Ulchi Freedom Guardian (UFG) sunt exerciţiile anuale şi defensive ale aliaţilor. Îndemnăm Coreea de Nord să înceteze provocările şi să revină la masa tratativelor în cel mai scurt timp posibil", a spus ministrul sud-coreean.

Secretarul american al Apărării, James Mattis, a precizat că exerciţiile militare "sunt pentru a ne asigura că suntem gata să apărăm Coreea de Sud şi aliaţii noştri, iar Coreea de Nord ştie că este vorba despre un exerciţiu complet defensiv".

Coreea de Nord a catalogat exerciţiile militare SUA-Coreea de Sud drept un act care va înrăutăţi situaţia tensionată din Peninsula Coreeană.

"Exerciţiul comun este expresia concretă a ostilităţii împotriva noastră şi nimeni nu poate garanta că exerciţiul nu va evolua într-o luptă reală. Dacă Statele Unite se pierd într-o fantezie potrivit căreia războiul asupra peninsulei se desfăşoară doar la uşa altcuiva, foarte departe de ei de-a lungul Pacificului, este cea mai mare greşeală pe care o pot face", se arată într-un editorial în cotidianul oficial al partidului de guvernământ nord-coreean, Rodong Sinmun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO