Business Internaţional

Coronavirus în Europa: În timp ce Spania se află într-un „moment critic” în ceea ce priveşte focarele de COVID, autorităţile germane se confruntă cu cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri din ultimele trei luni

Coronavirus în Europa: În timp ce Spania se află...

Autor: Eduard Ivanovici

12.08.2020, 17:44 427

Germania a înregistrat cea mai mare creştere zilnică a cazurilor de COVID-19 din ultimele trei luni, pe măsură ce ţările europene continuă să combată transmiterea virusului de-a lungul continentului, notează BBC.

Datele autorităţile germane arată o creştere de peste 1.200 de cazuri în ultimele 24 de ore. Ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a declarat că infecţiile se datorează, în mare parte, turiştilor care s-au întors din vacanţă.

Anunţul vine la scurt timp după ce Germania a tras un semnal de alarmă împotriva călătoriilor neesenţiale în Spania. Până acum, Germania numără peste 9.000 de decese cauzate de coronavirus.

Între timp, Spania se confruntă cu cea mai gravă rată de infecţie din Europa de Vest. Autorităţile au înregistrat marţi 1.418 cazuri noi, adăugând că există 675 de „focare active” pe întreg teritoriul ţării.

Salvador Macip, expert în ştiinţe medical din cadrul Universităţii din Barcelona, spune că Spania se află într-un „moment critic”.

„Ne aflăm într-o perioadă în care lucrurile se pot înrăutăţi sau pot deveni mai bune... Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a controla focarele înainte să degenereze.”

În total, Spania a raportat peste 326.000 de cazuri – cel mai mare număr din Europa de Est şi al unsprezecelea la nivel mondial.

Măsurile impuse pentru a combate pandemia au împins economia Marii Britanii – a şasea la nivel global – în prima recesiune tehnică din 2009. Oficiul Naţional de Statistică din Regatul Unit (ONS) a declarat astăzi că economia a prezentat semne de recuperare în iunie de vreme ce guvernul a început să relaxeze măsurile de distanţare socială.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO