Business Internaţional

Coronavirus: Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, le cere clienţilor să efectueze donaţii pentru sprijinirea angajaţilor din cadrul Amazon

Coronavirus: Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, le...

Autor: Eduard Ivanovici

27.03.2020, 18:40 23446

Directorul executiv al Amazon Jeff Bezos este subiectul unei controverse după ce a publicat un fond de ajutor al angajaţilor care lucrează în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit The Independent.

Fondul de ajutor Amazon a fost creat cu 25 de milioane de dolari pentru a ajuta „angajaţii şi partenerii” companiei, fiind în primul rând vizaţi angajaţii care livrează produse de-a lungul Statelor Unite.

Pe lângă faptul că Amazon a cheltuit 25 de milioane de dolari pentru crearea fondului, compania oferă posibilitatea publicului de a dona orice sumă pe care o consideră importantă.

„Nu ne aşteptăm ca toată lumea să facă asta, poţi dona către fond doar dacă simţi nevoia”, a scris Amazon pe site-ul oficial.

Însă mişcarea a fost aspru criticată. Un client al companiei a scris pe Twitter următoarele:

„Cum se face că firma ta valorează peste un TRILION de dolari şi ceri publicului să facă donaţii într-un fond de ajutor? De parcă Amazon nu poate să îşi plătească angajaţii de unul singur.”

Amazon este evaluată la un trilion de dolari, iar averea netă a lui Jeff Bezos este estimată la 114 miliarde de dolari, ceea ce îi oferă titlul de cel mai bogat om de pe planetă. În 2018, compania a raportat un venit de 11 miliarde de dolari, însă nu a plătit niciun cent guvernului.

Pe măsură ce pandemia continuă să se răspândească şi tot mai mulţi consumatori îşi îndreaptă atenţia asupra site-ului de e-commerce, compania anticipează venituri mult mai mari anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO