Business Internaţional

Coronavirusul ar fi ajuns în apele reziduale din Milano şi Torino încă din luna decembrie a anului trecut, perioada în care au fost raportate primele cazuri de infecţie în Wuhan, primul epicentru al pandemiei

Coronavirusul ar fi ajuns în apele reziduale din Milano...

Autor: Eduard Ivanovici

20.06.2020, 20:42 314

Coronavirusul era prezent în sistemele de canalizare din Milano şi Torino încă din decembrie 2019, cu două luni înainte să fie raportate primele cazuri pe teritoriul peninsulei, sugerează un studiu citat de Bloomberg.

„Au fost găsite urme ale virusului SARS-CoV-2 în mostrele extrase din apa reziduală a oraşelor Milano şi Torino pe 18 decembrie şi în sistemul de canalizare din Bologna pe 29 ianuarie”, a declarat Giuseppina La Rosa, membru al Institutului Naţional de Sănătate din Italia (ISS).

Raportul face parte dintr-o rundă de testare efectuată încă din 2007 de departamentul de mediu şi sănătate din cadrul ISS. Per total, au fost analizate 40 de mostre din octombrie 2019 până în februarie 2020.

De asemenea, testele efectuate în regiunea Liguria confirmă faptul că virusul ar fi ajuns în Italia la sfârşitul anului trecut, au raportat ziarele italiene.

Noul studiu „poate contribui la înţelegerea primul val de infecţii din Italia”, a spus La Rosa. În plus, rezultatele sunt susţinute de o serie similară de teste efectuate pe baza apei reziduale din Barcelona şi de testele clinice din cadrul spitalelor din Franţa, care au arătat că virusul SARS-CoV-2 ar fi ajuns în Europa încă din luna decembrie, când au fost raportate primele cazuri în Wuhan, epicentrul original al pandemiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO