Business Internaţional

Coronavirusul face prima victimă într-un paradis european. O femeie din Elveţia a decedat şi alti 58 de indivizi sunt infectaţi cu agentul patogen

Coronavirusul face prima victimă într-un paradis...

Autor: Anamaria Cadis

27.02.2020, 12:16 7

O femeie în vârstă de 74 de ani din Elveţia a murit, joi, după ce a contractat noul coronavirus. Acesta este primul deces din ţară, în contextul în care focarul se răspândeşte rapid, a declarat poliţia regională, citată de The New York Times.

Femeia, care a fost internată la Spitalul Universitar din Lausanne din cantonul Vaud încă de marţi, era o pacientă cu risc ridicat care suferă de boală cronică, au adăugat autorităţile.

În Elveţia, până acum, au fost confirmate 58 de infecţii. Ţara are schimburi frecvente cu Italia, zilnic 67.000 de muncitori italieni din zona Lombardia, traversează graniţa pentru a munci aici.

Autorităţile elveţiene din domeniul sănătăţii au declarat miercuri că, până în prezent, majoritatea tinerilor au contractat boala în Elveţia, dar este posibil să le transmită persoanelor în vârstă care sunt mai expuse riscului.

Guvernul elveţian a interzis evenimentele şi întrunirile de peste 1.000 de persoane şi a sfătuit oamenii să menţină distanţa unii de alţii, să evite să dea mâna şi să abţină de la tradiţionalul salut elveţian, triplul sărut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO