Business Internaţional

Coronavirusul face ravagii: Bilanţul deceselor a ajuns la 425 şi zeci de mii de persoane au fost infectate

Coronavirusul face ravagii: Bilanţul deceselor a ajuns...

Autor: Mircea Olteanu

04.02.2020, 11:47 210

Cel puţin 425 de persoane au murit ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 20.438, conform bilanţului publicat marţi dimineaţă de autorităţile medicale de la Beijing, potrivit site-ului agenţiei Dpa.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 64 de noi decese din cauza coronavirusului, toate în provincia Hubei, unde virusul a fost depistat prima oară, a transmis Comisia Naţională de Sănătate de la Beijing.

Bilanţul anterior, anunţat luni dimineaţă, indica un număr de 361 de decese şi peste 17.000 de cazuri de persoane infectate cu acest virus.

La nivel mondial, peste 20 de ţări au raportat peste 130 de cazuri de infecţie cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent la Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turişti chinezi.

Comitetul permanent al Biroului politic, organ executiv format din oficiali de rang înalt de la Beijing, a comunicat că epidemia este "un test major pentru sistemul şi capacitate de guvernare a Chinei", a relatat agenţia Xinhua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO