Business Internaţional

Coronavirusul nu stă în calea lui Donald Trump: Liderul american intenţionează să se întâlnească cu zeci de mii de susţinători într-o arenă închisă. Specialiştii în sănătate critică decizia

Coronavirusul nu stă în calea lui Donald Trump: Liderul...

Autor: Otilia Serescu

15.06.2020, 07:09 44

Cu câteva luni înainte de lansarea campaniei electorale, Donald Trump intenţionează să-şi adune susţinătorii, sâmbătă viitoare, la o întâlnire organizată într-o arenă închisă. Experţii în sănătate publică spun că această decizie este una greşită în contextul pandemiei de Covid-19, scrie AP.

Întâlnirea programată de Donald Trump urmează să aibă loc în Tulsa, Oklahoma – unul dintre statele americane cu un număr relativ mic de cazuri de COVID-19. Cu toate acestea, directorul Direcţiei de Sănătate din oraşul Tulsa a declarat că decizia organizării unui astfel de eveniment este una periculoasă din cauza unei „creşteri semnificative a cazurilor”.

Alţi experţi în domeniul sănătăţii vorbesc de asemenea despre pericolul răspândirii virusului într-o mulţime şi spun că există riscul creării unor noi focare.

Întâlnirea organizată de echipa lui Trump va avea loc în interior, pe o arenă cu 19.000 de locuri, care a anulat toate celelalte evenimente până la sfârşitul lunii iulie.

Astfel de evenimente atrag de obicei zeci de mii de susţinători ai preşedintelui, aceştia stând la coadă ore întregi pentru a trece de filtrele de securitate. De asemenea, în timpul evenimentului, mulţimea strigă, aplaudă şi scandează lozinci.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO