Business Internaţional

Cosmarul de la Turnurile Gemene,intr-un desen facut cu 13 ani inainte de tragedie

Cosmarul de la Turnurile Gemene,intr-un desen facut cu 13 ani inainte de tragedie

Autor: Pro TV

11.09.2011, 11:50 1241

Cu 13 ani inainte de atentatele din 11 septembrie britanicul Willie Gardner a desenat ceea ce avea sa se intample in 2001 in America. Fum, flacari, doua avioane cu pasageri, zgarie-nori si un copil speriat, asa arata pictura care a surprins exact 9/11, scrie Pro TV.

Artistul a murit anul trecut la varsta de 78 de ani.

"Boston, avem o bombă la bord!". Înregistrări complete ale discuţiilor dintre piloţi şi turnurile de control la 11 septembrie 2001

Războiul contra terorismului este dus pe datorie

Imaginea este expusa la receptia Grangemouth Community Education Unit din Stirlingshire, Scotia, de foarte multi ani.


Seamana atat de bine cu ceea ce s-a intamplat pe 11 septembrie incat multi dintre vizitatorii centrului respectiv a crezut ca este un tribut in memoria victimelor atentatelor.
"Cred ca am vazut prima data desenul in 1988 sau 1989. Seful nostru a fost impresionat de el, iar Willie i l-a oferit pentru a-l expune la centru. Cred ca l-a realizat pe vremea cand era membru la clubul de arta al centrului. Imi aduc aminte ca ma uitam la desen si nu il intelegeam. Imi atragea atentia de fiecare data cand treceam pe langa el. Nu am facut niciodata legatura dintre el si 9/11, probabil si pentru ca m-am obisnuit cu el. Abia cand vizitatorii ne-au intrebat daca e un tribut in memoria victimelor, am vazut asemanarea izbitoare", a declarat Lex Cook, coordonator al centrului.


"Desenul iti da fiori. Nu am vazut niciodata la tatal meu calitatile unui prezicator, dar e ca si cum a vazut ce avea sa se intample in viitor. Este incredibil faptul ca o imagine de acum 13 ani avea sa devina o realitate atat de oribila", a declarat fiica celui care a realizat desenul.


Cei care au vazut pictura se intreaba cum a reusit un om obisnuit sa redea o intamplare din viitor cu atata acuratete.
"Este mai mult decat o coincidenta Este pur si simplu ciudat. Iti da fiori", a declarat un american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO