Business Internaţional

Coşmarul pandemiei pentru SUA este departe de a se fi terminat. Cercetător: Şi dacă ne uităm la ce se va întâmpla după luna august, decesele vor continua să apară

Coşmarul pandemiei pentru SUA este departe de a se fi...

Autor: Anamaria Cadis

26.05.2020, 06:59 102

Dr. Chris Murray, cercetător la Universitatea Washington, care a realizat o serie de estimări citate de Casa Albă şi alte autorităţi americane, susţine că pandemia de COVID-19 este „departe de a se termina”.

„Prognozele noastre arată că până în august vom avea în continuare o mulţime de decese", a spus Murray pentru CNN. „Şi dacă ne uităm la ce se va întâmpla după luna august, numărul de decese va continua”.

Murray a spus şi că noi sondaje realizate de statisticienii universităţii arată că „în medie în SUA, aproximativ 40% dintre americani spun că poartă mască de protecţie tot timpul şi 80% au purtat cel puţin odată“.

Cercetătorul a spus că măsurile de distanţare socială şi utilizarea măştilor au fost factorii care au făcut ca criza COVID-19 să nu fie „atât de rea precum ar fi putut fi”.

„Chiar credem că asta se datorează utilizării măştilor şi faptului că oamenii sunt mai precauţi", a spus Murray. „Dar, desigur, imaginile din acest weekend te fac să te întrebi dacă oamenii încep să uite de acea prudenţă.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO