Business Internaţional

Costul real al produselor alimentare ieftine din Germania

Costul real al produselor alimentare ieftine din Germania

Autor: Catalina Apostoiu

15.06.2017, 00:00 4015

Nemţii se bucură de unele dintre cele mai ieftine produse alimentare din lume, potrivit datelor guvernamentale. Modelele supermarketurilor cu preţuri scăzute le permit acestora să ofere produse cu 10-20% mai ieftine decât alte lanţuri, relatează Deutsche Welle.

Însă oamenii de ştiinţă de la Universitatea Augsberg avertizează că dacă ar fi incluse şi costurile reale asociate cu agricultura modernă, preţurile ar fi mult mai mari.

Tobias Gaugler a studiat impactul asupra mediului al azotului, utilizat de fermieri în diverse forme pentru a creşte randamentul culturilor, în Germania, ajungând la concluzia că acesta afectează atât ecosistemul, cât şi sănătatea umană. Costurile de curăţare a mediului nu sunt reflectate în preţurile plătite de consumatori. 

Pe lângă acest fel de poluare, agricultura industrială este responsabilă pentru poluarea aerului şi degradarea solului, fără a menţiona impactul antibioticelor utilizate pe animale. „Cel mai rău este că mâncarea produsă convenţional din sau de animal ear trebui să fie cu 10% mai scumpă“, a spus Gaugler. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO